Artículos - Coleccionismo

HEROIS I SUPER-HEROIS

HEROIS I SUPER-HEROIS

El Mirador. La revista del Pla de l'Estany
núm.85, octubre 2012, p.67

Si en el número 84 parlàvem dels "altres herois", en aquest número parlarem dels "herois i super-herois". Aquells que ens feien somniar ... i als que més d'una vegada ens hagués agradat imitar.

Començarem primer per tres herois, que tenien en comú la seva gran destresa amb les armes. Un d'ells era Don Diego de la Vega, més conegut com El Zorro. Fill d'un hisendat espanyol a la Califòrnia de primers del segle XIX, ocultant la seva identitat sota un antifaç, lluita contra las injustícies comesses per les autoritats locals. La seva rapidesa amb l'espasa es primordial i totes les seves víctimes queden marcades amb una "Z". Ambientada en el mateix lloc i amb una trama molt semblant, però situada a finals del segle XIX, quan tot just Califòrnia s'incorporà als Estats Units, tenim a l'hisendat Cesar de Echagüe que en aquest cas adopta el nom de El Coyote, un personatge afeminat i depreciat per tots, però que, sota una mascara i un barret, lluita contra l'invasor ianqui, però amb aquest cas canviant l'espasa per les pistoles, i deixant com a marca d'identitat un tret a l'orella de les víctimes. I seguint amb antifaços tenim un tercer personatge El Guerrero del Antifaz, ambientada a l'època dels Reis Catòlics. Fill d'una comtessa, raptada pel rei musulmà Ali Kan, on passarà la seva infantessa, creient-se fill del rei, fins que per boca de la seva mare sap la veritat, motiu pel qual es assassinada per Kan. A partir d'aquest moment i amagant-se sota un antifaç lluitarà contra els que fins llavors eren la seva família.

Hàbils amb les armes, però tambè amb els punys tenim uns altres tres herois: El Capitan Trueno, aquell cavaller de l'època de les creuades, que juntament amb els seus inseparables Goliath i Crispín, es veuen immersos en mil i una aventures, moltes d'elles amb l'objectiu d'alliberar a l'estimada del Capità, la reina Sigrid de Thule. I com un calc d'aquest quartet, però situant-lo en l'època romana, hi havia El Jabato, un antic gladiador que aconseguí escapolir-se del circ, i que juntament amb altres proscrits, Taurus i Fideu de Milet, el primer un gegant barbut i el segon un escanyolit poeta, sempre acompanyat de la seva lira, que juntament amb Clàudia, una patrícia romana, durant a terme tot un seguit d'aventures, sempre en pro de la justícia. I totalment oposat a aquests dos un altre clàssic d'aquells anys eren les anomenades Hazañas Bélicas, ambientades en la Segona Guerra Mundial i la Guerra de Corea, i que tot i que en un principi no tenia un personatge principal, poc a poc va anar agafant forma el simiesc sergent Gorila, amb la seva cigarreta penjant dels llavis i sempre disposat a l'acció, sortejant el "ra-ta-ta-ta" de les metralladores enemigues, o saltant en marxa d'un jeep.

I si be a tots aquests personatges els podríem englobar dins l'apartat dels herois, de l'altra banda de l'oceà ens vindrien els que podríem anomenar super-herois, personatges tots ells amb super-poders. El primer d'ells, per estar a cavall entre uns i altres, doncs no te super-poders, i nomes fa servir el seu gran intel·lecte deductiu i les arts marcials, es Batman, el multimilionari industrial, playboy i filantrop, que disfressat de rat penat, es dedica a lluitar contra el crim, sempre acompanyat de l'inseparable Robin. Un altre que te doble vida, és Superman, el super-heroi per autonomasia, nascut al llunyà planeta Kripton i que sota l'aparença del periodista Clark Kent, te fins i tot enganyada a la seva inseparable companya, la reportera Lois Lane. I si parlem de planetes llunyans, en tenim un altre anomenat Mongo, on Flash Gordon, juntament amb la seva xicota, la Dale Arlen, i el Doctor Zarkov, lluiten contra la tirania de Ming, que planeja envair la Terra.

I em deixava l'Spiderman, l'home aranya; la Massa, aquell que quan s'enfada esparraca la camisa i es torna de color verd, el Capità Amèrica, un super soldat amb una força sobrehumana ... i d'altres que de ben segur vosaltres recordareu. I per un altre dia deixarem l'Asterix, en Tintín, l'Snoopy i en Massagran.

Bookmark and Share