Artículos - Deportes

COM VA COMENÇAR... EL TENNIS DE TAULA

COM VA COMENÇAR... EL TENNIS DE TAULA

Els Colors del Pla de l'Estany
núm.268, abril 2022

El tennis de taula, o el que en dèiem ping-pong, fou un esport força desconegut a Banyoles fins els anys 70 del segle passat. Abans, però, hi ha alguna referència aïllada: el 29 de setembre de 1935, l'Avant deia que aquell dia s'inaugurava «un ping-pong habilitat» en el locals de la Parròquia de Santa Maria; tres mesos més tard afegia que el «Grup Sant Martirià», de la Unió Diocesana de Joves Cristians, tenia com a projectes immediats l'organització d'un «campionat de Ping-Pong» i finalment la revista Horizontes, del mes d'octubre de 1946, deia que «costeada por la Junta Parroquial, ha sido reparada la mesa de ping-pong instal·lada en el local del Centro».

I si deixem de banda la celebració el mes de gener de 1948 de la final del «V Campeonato Provincial del Frente de Juventudes», celebrat al «Casino Bañolense» en el que varen participar dos equips forans, no hi ha més noticies fins arribar al 22 d'agost de 1970. Aquell dia, al cafè del Cercle de Catòlics, es va dur a terme un Campionat de Ping-Pong, que duia per lema «primer trofeu Jordi Gifra», promocionat pel conserge-encarregat del bar de l'entitat, i en el que varen participar 30 jugadors. Aquell mateix any, el 21 de novembre, es disputava el II Trofeo Jordi Gifra, i el 1971 el III Trofeo Gifra, el mateix any que ja es comença a parlar de fer unes sales noves per a jocs d'interior, en el nou local de L'Abeurador, del Cercle de Catòlics. Un fet que serà realitat per Sant Martirià de 1973, quan s'inauguri una sala amb «ping-pong i billar».

Mentre, l'any 1972, entre els diferents projectes que hi havia a redòs de l'anomenada «Pista parroquial», situada a tocar de l'església de Sant Pere, hi havia el d'instal·lar «otra sala para el juego del tenis de mesa».

D'aquesta manera ens trobem que a començaments de la dècada dels setanta són dos els locals que ofereixen l'oportunitat de practicar aquest esport, però sembla ser que tot es quedarà aquí i tindrem que esperar una nova dècada per tornar a trobar nous campionats. El primer d'ells el 23 de desembre de 1982, als locals del Centre Excursionista de Banyoles, i a partir de 1983, entrant a formar part dels actes de la Festa Major, amb la celebració del «I campionat de Ping-Pong Festa Major 83» i del que l'any 1986 es disputarà la quarta edició; de la mateixa manera que el 1984 se l'incloïa com un dels esports que formaven part de la «4ª Setmana de l'Esport a Banyoles i Comarca».

Possiblement aquesta revifalla va fer que el mes d'octubre de 1987 es disputés un torneig per tal de dur a terme la inauguració oficial del Club Recreatiu Banyoles de Tennis de Taula, que segons deia la revista Horizontes d'aquella data tenia previst estrenar-se aquella mateixa temporada en competició oficial, però malauradament la idea no va tirar endavant.

Bookmark and Share