Artículos - Deportes

COM VA COMENÇAR ... EL TENNIS

COM VA COMENÇAR ... EL TENNIS

Els Colors del Pla de l'Estany
núm.250, octubre 2020, p.58.

La primera pista de tenis que va haver-hi a Banyoles, fou «inaugurada» el 1930 i estava situada en un solar de la família Alsius, anomenat «l’horta d’en Fina», situat al carrer del Pou, a tocar del Passeig de la Indústria. Era un solar que afrontava amb l'anomenada «horta del pebrot», i de la que la separava un seguit de matolls, motiu pel qual, quan varen començar a jugar a tenis, les pilotes no tenien cap impediment en arribar-hi, d'aquí que el seu propietari es queixés de que les pilotes perdudes malmetien els sembrats, tot i que en honor a la veritat cal a dir que no eren les pilotes les que feien malbé el sembrat, sinó que els desperfectes els causaven els jugadors en intentar trobar-les. Al final van arribar a l’acord de pagar-li 2 pessetes mensuals pels possibles danys ocasionats.

Aquesta primera pista, no comptava pas amb les mesures reglamentàries i fins i tot al començament de la pista s’hi trobava un magraner que dificultava força «els saques» dels jugadors, el qual el seu propietari es negava a tallar-lo.

Anys desprès, en Josep Masoliver i el seu cosí Andreu Agustí, de tornada d’un viatge d’estudis a França on entre altres esports havien practicat el tenis, convenceren als seus familiars per que en uns horts que hi havia darrera la casa pairal, molt a prop de la plaça de les Rodes, construïssin una pista reglamentaria per tal de poder-hi jugar. Fou així com el 17 de juny 1934 naixia, al carrer del Conill, el «Lawn Tennis Club Banyoles». Amb l'arribada de la Guerra Civil, aquesta pista fou abandonada, fins que anys més tard antics jugadors demanaren al propietari de l'antiga pista que els deixes tornar a jugar.

Dels darrers anys d'aquell camp del carrer del Conill, hi ha un informe que diu que era «una pista muy desgastada», de 35,20 x 18,10 metres, i que «se utiliza todo el año salvo los dos o tres meses que dicha pista queda inutilizada por las heladas, por no darle el sol en invierno». Avui en dia, una pista reglamentaria fa 23,77 metres de llargada per 10,97 metres d'amplada.

Qui va agafar el relleu, si més no durant uns anys, va ser el Club Natació Banyoles, el qual segons comentava la revista Horizontes del mes de juliol de l'any 1960, any en que es varen inaugurar les noves instal·lacions d'aquesta entitat, comptava entre d'altres equipaments amb dos pistes de tennis.

Finalment el 10 d'abril de 1966, a tocar de l'estany, s'inaugura un nou club, destinat específicament a aquest esport, el Club de Tenis Bañolas. El primer partit oficial del nou club va tenir lloc el mes de febrer de 1968, contra el Laietà de Barcelona.

Actualment el Club de Tennis Banyoles, disposa de quatre pistes de terra batuda i una pista de Green-Set, a més de les instal·lacions pròpies de qualsevol club esportiu.

Bookmark and Share