Artículos - Deportes

5 SOCIS DEL CLUB A LA TITAN DESERT 2011

5 SOCIS DEL CLUB A LA TITAN DESERT 2011

Club Natació Banyoles. Revista d'informació al soci
núm.41, març 2011, p.5

Cinc banyolins, Enric Serra, Ramon Surroca, Kike Ferran, Pau Figueras i Albert Corominas, socis del Club Natació Banyoles i Eduard Tarré. de Sant Joan Les Fonts, formen el grup de 6 persones que s'han unit per donar a conèixer una causa solidària: l’Associació Síndrome d’Asperger Girona (SAGI) i ho han volgut fer assolint el repte de la Titan Desert 2011.

Aquesta malaltia, coneguda com a Sindrome o trastorn d'Asperger, s'enquadra dins els trastorns generalitzats del desenvolupament que afecta a persones d’aspecte extern normal, que solen ser intel·ligents, i és més, sovint manifesten un raonament extremadament sofisticat, una concentració obsessiva i una memòria quasi perfecta i adquireixen el llenguatge amb normalitat, però presenten problemes per relacionar-se amb els altres i comportaments inadequats. Els pares solen percebre aquesta diferència entre els 2 i els 7 anys, i busquen una ajuda que, en molts casos, no és l’apropiada, doncs els mateixos professionals mèdics, a vegades tenen serioses dificultats en desxifrar les causes, models i tractaments a seguir. Pel·lícules actuals com a Mozart and the Whale (2005), Adam (2009), Mary and Max (2009) i My Name is Khan (2010) compte amb protagonistes que pateixen aquesta malaltia.

Doncs be, enguany, entre el dilluns 9 i el dissabte 14 de maig es durà a terme la sisena edició de la Titan Desert 2011, amb un recorregut total de 600 quilòmetres i 6 jornades entre Erfoud i Granada, i que, tal com fa la Marató des Sables en atletisme, es disputa al desert de Marroc, i de la mateixa manera que passa en aquella, s'ha de destacar per sobre tot, l'esperit d'aventura dels seus participants, que tenen la dificultat de passar per les dunes del desert del Sahara, sota la calor del sol marroquí. Combina orientació i resistència, tant física com mental, i s'ha situat en el gran referent mundial de la Mountain Bike. Grans corredors com Melcior Mauri, Abraham Olano o Roberto Heras han participat en alguna edició.

Aquesta cursa, com ja fa molts anys va a començar a fer la famosa travessa automobilística Paris-Dakar, aportant ajuda humanitària pels països per on discorria la prova, s’ha convertit en un projecte solidari que activa laboralment a les persones per on passa la carrera i també col·labora en diferents projectes. Però a banda dels aspectes solidaris esmentats, l'objectiu de la cursa també n'és la difusió i coneixement del SÍNDROME D’ASPERGER i l’associació SAGI, així com el dret a una educació normalitzada, a la vegada que persegueix la detecció i el diagnostic precoç i impulsar centres especialitzats en el diagnòstic i tractament especific de la mateixa. Així mateix volen incidir en la inserció laboral dels afectats aconseguint un lloc de treball adequat a les seves capacitats a fi d'assolir la seva autonomia i independència.

I per tal de fer-ne el màxim de difusió, a banda de la pròpia web, on aniran penjant totes les incidències de la proba, els 6 esportistes portaran càmeres de filmar amb les que aniran gravant en tot moment el que passa i ho enviaran a Girona Pla que s’encarregarà de transmetre-ho.

Bookmark and Share