Artículos - Biografias

JOAN COMALAT VILA, AUTOR DEL CARTELL DE LA TRAVESSIA

JOAN COMALAT VILA, AUTOR DEL CARTELL DE LA TRAVESSIA

Club Natació Banyoles. Revista d'informació al soci
núm.60, juliol 2017, p.7.

De família banyolina procedent de l'Empordà, en Joan neix casualment a Girona l'any 1953. Periodista i arquitecte tècnic de formació, es dedica de ple a la fotografia de la que n'és de formació autodidacte, tot i que ha realitzat estudis a l´Escola Tècnica d´Alta Fotografia de Madrid, en el Centre Internacional de Fotografia de Nova York i en els laboratoris EGM de Barcelona.

Cofundador del Col·lectiu «3 Peus», que organitzà debats i exposicions al local municipal de la Llotja del Tint de Banyoles (1977-1978), també ha estat cofundador, juntament amb els fotògrafs gironins Ramon Panosa i Joaquim Bosch, de la Galeria Spectrum Canon de Girona, així com codirector de la mateixa entre 1980 i1983. Professor de fotografia a la Universitat de lletres de Girona (1985-1986).

Cap de fotografia del rotatiu Punt Diari des de la seva fundació l´any 1979 fins el març de l'any 1985, ha dut a terme diverses publicacions i exposicions, tant col·lectives com individuals. Ha tingut obra a l'agencia internacional Agefotostock del 1996 fins el 2015 i actualment té obra a l'arxiu d'imatges Emili Massanes de Girona.

Bookmark and Share