Artículos - Biografias

JOAN COLLELL, MEDALLA DE BRONZE DEL CSD

JOAN COLLELL, MEDALLA DE BRONZE DEL CSD

Club Natació Banyoles. Revista d'informació al soci
núm.54, novembre 2015, p.7

El passat 23 de setembre, a Barcelona, al Palau dels Virreis de l’Arxiu de la Corona d’Aragó, es va dur a terme, amb la presència de Miguel Cardenal, President del Consejo Superior de Deportes, l’entrega de distincions de la Real Orden del Mérito Deportivo. Unes distincions que l’estat concedeix a aquelles persones i entitats que s’han distingit o bé pels seus èxits esportius o bé per la seva aportació al desenvolupament de l’esport a l’estat espanyol. Entre els premiats es trobava el soci del Club, Joan Collell Ferrusola, a qui se li va concedir la medalla de bronze.

Nascut a Banyoles l'any 1953, en Joan, que ja havia treballat d’ebenista, va entrar en el món del rem l'any 1976 de la mà de Pedro Abreu, quan tot just acabar el servei militar li va proposar fer-se càrrec del manteniment de la flota de rem que es trobava dipositada al Club Natació Banyoles. Una feina que acceptà i que el va dur a Alemanya, a formar-se a les cases Empacher y Stämpfli.

L'any 1980, acabada l’etapa Abreu, fou contractat, amb el mateix objectiu, per la Federació Italiana de Rem, feina que alternà amb la construcció de bots de rem olímpic per a diferents clubs espanyols.

El 1982, amb la creació del Centre Català de Rem, va entrar a formar part de la plantilla del mateix i des de llavors que es dedica a la reparació i posta a punt de les embarcacions de diferents federacions estatals de rem, així com de diversos clubs, tant espanyols com estrangers.

Bookmark and Share