Artículos - Deportes

EL FITNESS I L'ENTRENAMENT PERSONALITZAT

EL FITNESS I L

Club Natació Banyoles, revista d'informació al soci
núm. 44 abril 2012 p.18

Al Club, no tot el que es refereix a l'esport ha de passar per una secció, sinó que a banda dels esports específics hi ha altres formes de mantenir-nos en forma. Una d'elles es la sala de fitness, que des de fa un temps compta amb una persona que assessora a aquells que ho desitgin i que arribats el cas fins i tot ens pot fer d'entrenador personal, allò que està tant de moda sota el nom de "personal trainer" i que de fet és el mateix que ens pot oferir l'Alexis Villar, aquest jove de 27 anys que, com dic, des de fa un temps ens assessora en tot allò que gira al voltant de la nostre salut.

L'Alexis va fer el Cicle Formatiu Grau Superior Activitats Fisico-esportives a l'Institut Pere Alsius de Banyoles i fou on va descobrir una disciplina esportiva: el fitness, allò que podríem definir com l'exercici físic realitzat amb l'objectiu de mantenir un correcte estat de salut. Fou a partir d'aquest descobriment que va fer cursos de postgrau en tècnic de fitness, així com d'altres d'entrenament personal, de nutrició bàsica i ortomolecular, etc., però no content amb això, completa la seva formació amb la lectura de les noves tècniques que dia rere dia van sortint al mercat.

D'aquesta manera, a la sala de fitness del club, allò que molts coneixem com la "sala de peses del club o el gimnàs del club" l'Alexis duu a terme dos tipus de serveis destinats al soci:

D'una banda el que ell anomena com a "servei bàsic d'entrenament", una guia per arribar on cadascú de nosaltres vulguem, fent servir els exercicis i aparells adequats, i d'aquesta manera assegurar que el temps que dediquem al nostre entrenament, sigui realment productiu i sense risc de lesió, que segons ell és el més important. És un tipus d'entrenament que serveix per mantenir-nos en forma, aconseguint un millora general en la nostra salut.

L'altra tipus de servei seria el que podríem anomenar "d'entrenador personal", dirigit a un soci més exigent, el qual té uns objectius molt clars. En aquest servei, que sempre gira al voltant d'allò que cadascú vol - vida saludable, estètica, baixada de pes, entrenament per un esport específic, etc - l'Alexis comença per fer un estudi antropomètric i d'hàbits nutricionals. Amb totes aquestes dades confeccionarà una fitxa que serà la que farà servir per anar-nos controlant periòdicament, amb un seguiment més o menys exhaustiu, depenent de les sessions contractades. També el tipus de servei ideal per gent que te poc temps o que viatja molt, doncs els exercicis que ens ofereix son personalitzats a la característiques de cada persona de manera que s'adapten al nostre lloc: ja sigui al propi gimnàs del Club, o be a l'aire lliure, o be al gimnàs d'un hotel o be a casa, i sense necessitat de material. Podríem dir que "a gust del client", amb una llibertat total d'actuació. En paraules del propi Alexis: "el soci em diu què necessita i jo li dono les eines per aconseguir-ho".

Però no nomes es aquest el perfil del soci que accedeix a aquest tipus de servei, també està dirigit a aquells esportistes que no pertanyen a una secció concreta i que necessiten d'algun entrenador que els guii tant física com nutricionalment, doncs per tenir una bona forma física, és important preocupar-nos pel que mengem. També han passat per les "seves mans" socis que es preparen per fer oposicions a cossos de seguretat o rescat, com policia o bombers. etc.

I per últim un grup, que no te res a veure amb els esportistes, però del que cada vegada te més demanda: gent d'una certa edat amb patologies (operacions recents, recuperacions, persones amb certes limitacions motrius i també els que necessiten una reeducació de la seva higiene postural), és a dir, gent que requereix els seus serveis no tant per la part estètica, sinó per la part del benestar.

En fi, el servei d'entrenament personal no només va dirigit als que ens proposem córrer una marató, si no que també dedica una gran part a la salut i al benestar per tal d'establir un estil de vida saludable i viure en bona harmonia.

Bookmark and Share