Artículos - Deportes

DEL "BALONCESTO" AL "BALONMANO"

DEL "BALONCESTO" AL "BALONMANO"

El Mirador. La revista del Pla de l'Estany
núm.29, febrer de 2008, pg.49

La veritat es que no se en quin moment es va passar a anomenar "basquet(bol) i handbol" allò que quan jo hi jugava tots li dèiem "baloncesto i balonmano", però m'imagino que deuria ser quan la televisió va començar a influir mes del compte en les nostres vides. Però com que parlem d'uns anys en que aquest aparell quasi ni el coneixíem, permeteu-me que em refereixi a ells com a baloncesto i balonmano.

Be, el cas es que a principis dels anys quaranta ja hi havia a Banyoles un bon equip femení de baloncesto, que arribà fins i tot a quedar campió provincial, sense haver perdut cap partit!!!. I pel que es veu, amb el pas dels anys sempre va estar entre els primers, lluitant per la supremacia provincial. A començaments dels anys seixanta, aquesta lluita es repetia any rera any amb el Bordils, però sembla ser que l'estament arbitral tenia preferències per l'equip del Gironès (tot i que nosaltres en aquella època també hi pertanyíem a aquesta comarca) i la victòria sempre es decantava per les jugadores del Bordils. Al final, però, amb la polèmica suspensió d'un partit guanyat per les banyolines, es va produir un reacció força inusual en el mon de l'esport en equip: totes les jugadores en ple es va passar del baloncesto al balonmano.

En un primer moment van estar sota el paraigües de la Sección Femenina d'Educación y Descanso, però poc temps desprès, el Club Natació Banyoles els oferí unes instal·lacions on poder entrenar i un tècnic que per preparar-les; era l'any 1963. Un any desprès, sota la direcció tècnica d'en Lluís Julià, es creava la secció de Balonmano del Club Natació Banyoles.

Tot i que van tenir una vida força efímera en el si del club, en el temps que van competir sota els seus colors, van demostrar un bon nivell, sent el millor club gironí del moment. L'any 1965 es van classificar per a la final del campionat d'Espanya, que es va disputar a Còrdova, on van quedar subcampiones.

Aquest mateix any, participaren en la desfilada d'inauguració del Pavelló d'Esports de Girona i el butlletí del club de l'època va dir d'elles: .... "si tenim en compte els aplaudiments al nostre equip femení, estem segurs que es varen guanyar l'admiració del públic que emplenava completament la sala ... "

D'aquell equip en van formar part: Neus Masgrau, Mariona Masgrau, Pilar Cruells, Mercè Cruells, Maria Àntonia Tallada, Isabel Hugas, Dolors Golarons, Maria Àngels Segué, Neus Corominas, Montse Pujolàs, Rosa Barnadas, Montse Felez, Mercè Cros, Isabel Amagat, Serrat i Hereu

Bookmark and Share