Artículos - Biografias

RUSIÑOL MASRAMON, AUTORA DEL CARTELL DE LA TRAVESSIA DE L'ESTANY DE BANYOLES

RUSIÑOL MASRAMON, AUTORA DEL CARTELL DE LA TRAVESSIA DE L

Club Natació Banyoles. Revista d'informació al soci
núm.54, agost 2015, p.7

Dolors Rusiñol Masramon, ha estat l'autora del cartell de la 72a Travessia de l'Estany d'aquest 2015. Nascuda a Vic l'any 1959 i llicenciada per la Facultat de Belles d'Arts de Barcelona, des de l'any 1989 dóna classes a l'ESAD, feina que compagina amb la seva activitat artística al seu estudi de la capital garrotxina, on està afincada.
En un article aparegut al Punt Diari el passat 6 de febrer, sota el títol «Una altra pintura és possible», la seva autora, Maria Palau, diu de la pintura de Rusiñol Masramon, que està construïda a partir d'instants fugaços. Beu de la vida i de la història de l'art. Combina la tensió i la serenor. I implora un nou sentit de la figuració en unes obres que s'articulen amb el collage i amb fotografies que ella mateixa fa. En aquest punt, Palau incideix en el fet de que és meravellós veure com l'artista tracta els papers abans d'enganxar-los a la tela: amb l'ajuda dels pigments, els dota d'una ànima nova.
Al llarg de la seva dilatada carrera artística, ha dut a terme diverses exposicions, tant individuals com col·lectives, tant a Catalunya com a fora, essent la més recents d'elles la que s'ha pogut veure aquest mateix 2015 a l'Espace 446 d'Osaka, al Japó.
Així mateix han estat diversos els premis i mencions aconseguits des que en un llunyà 1994 va rebre el segon premi Ciutat de Vic «Mercat del Ram», fins que ara fa dos anys fa ser finalista en el Premi Ricard de Pintura (Terrassa).

Bookmark and Share