Artículos - Biografias

«XICU» RALITA MEDALLA DE L'ESPORT DE LES COMARQUES GIRONINES

«XICU» RALITA MEDALLA DE L

Club Natació Banyoles. Revista d'informació al soci
núm.57, juliol 2016, p.5

A proposta del Club Natació Banyoles, la Generalitat de Catalunya, en la seva 36a edició va atorgar la Medalla de l'Esport de les Comarques Gironines, al soci i ex-remer del Club, Francesc Ralita Marés, en un acte que es va dur a terme el divendres 10 de juny al pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat a Girona.

En «Xicu», com és conegut, va ser esportista de la secció de rem des de l'any 1967 fins el 1973, període en què va assolir els més alts nivells de competició en les diferents categories i modalitats, arribant a ser internacional juvenil amb la selecció estatal, i amb la qual va fer diversos podis.

A partir de 1985, ja com a veterà, torna al món del rem participant en diverses competicions a la vegada que comença a exercir com a àrbitre de rem, primer a nivell català i després regional. Membre de la Junta de rem del CNB des de l'any 1993 fins el 2005, participa com a voluntari en totes les grans cites esportives a Banyoles: des dels JJOO del 92 fins a les nombroses regates i actes socials organitzades a les instal·lacions del CNB, essent durant molts d'any l'ànima de la Festa del Rem. També va ser cofundador i membre de l’associació Amics del Rem i entre 1998 i 2005 tresorer de la Federación Española de Remo.

A banda de les diferents premiacions obtingudes al llarg de la seva carrera esportiva, cal esmentar que ha estat objecte d'altres reconeixements, entre ells l’Àngel de Plata i la medalla «Samaranch» del voluntariat esportiu.

Bookmark and Share